inapoi

Cazan pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S, 30 kW

Producator: Viessmann ; Cod produs: 3651
Cerere oferta

Solicita oferta
personalizata pentru a beneficia de discounturi si preturi preferentiale.

Pret: 9890 RON TVA inclus

021.252.84.95

Descriere

Vitoligno 100-S este un cazan pe lemn cu gazeificare, compact şi la un preţ atractiv, adecvat atât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent (în completarea unei instalaţii termice pe gaz sau combustibil lichid).

Vitoligno 100-S este un cazan pe lemn cu gazeificare cu puteri nominale de la 23 la 45 kW, adecvat atât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent la clădiri mono- şi multifamiliale.

Viessmann oferă o gamă completă de echipamente de încălzire pe combustibil lemnos. Cazanul Vitoligno 100-S este recomandat atât din considerente economice cât şi ecologice, dar nu trebuie neglijată nici independenţa faţă de combustibilii fosili şi nici reducerea costurilor printr-un consum redus de energie.

 

Iniţierea arderii în doar câteva minute

Aprinderea este accelerată cu ajutorul unei clapete care închide canalul colector al gazelor arse în faza de iniţializare a arderii, crescând astfel depresiunea în cazan. La închiderea uşii cazanului, canalul colector al gazelor se deschide.

 

Încălzire confortabilă

Tehnica funcţionării pe principiul gazeificării lemnului permite obţinerea unui grad înalt de eficienţă şi o ardere săracă în emisii poluante. Suprafeţele de transfer termic mari, în combinaţie cu ventilatorul de absorbţie menţin o temperatură foarte scăzută a gazelor evacuate şi contribuie la o bună exploatare a combustibililor.

Vitoligno 100-S poate fi alimentat cu bucăţi de lemn de până la 56cm şi brichete de rumeguş în combinaţie cu bucăţi de lemn. Camera voluminoasă cu uşă cu o deschidere într-un unghi de pană la 125 grade uşurează alimentarea cazanului. Sistemul de absorbţie şi canalul colector previn evacuarea gazelor în incăpere în timpul realimentării cazanului. Datorită volumului mare al camerei de incărcare avem intervale de timp lungi între alimentări şi un timp îndelungat de ardere completă. Direcţia de deschidere a uşii de alimentare poate fi aleasă în funcţie de configuraţia şi dimensiunile incăperii, astfel încât să se poată realiză o optimizare a spaţiului.

Samota de înaltă calitate şi duza din oţel inoxidabil asigură temperaturi înalte în zona de ardere. Datorită acestora, Vitoligno 100-S atinge un înalt grad de eficienţă, o ardere completă şi curată, cu un nivel redus de emisii de noxe. Admisia de aer se reglează printr-o manetă a cazanului.

 

Automatizare digitala Ecotronic 100

Sistemul de automatizare Ecotronic 100 impresionează prin simplitatea modului de utilizare. Pe ecranul iluminat sunt afişate toate informaţiile prin intermediul unor simboluri. Chiar şi nivelul de incărcare al rezevorului tampon este reprezentat în bara de simboluri de pe display. 

 • Cazan pe lemn cu gazeificare cu puteri de 23, 30, 35 şi 45 kW
 • Randament: pană la 93 %
 • Ventilator cu turatie variabilă pentru evacuarea gazelor arse, ce conferă o înaltă siguranţă în exploatare
 • Sistem de automatizare intuitiv cu ecran iluminat
 • Ardere optimizată prin tehnica gazeificării lemnului
 • Cameră de încărcare voluminoasă pentru bucăţi de lemn de până la 56cm şi brichete de rumeguş în combinaţie cu bucăţi de lemn, ce asigură intervale lungi de alimentare
 • Prevăzut cu uşă de vizitare pentru evacuarea cenuşii şi pentru o întreţinere confortabilă din partea frontala
 • Direcţia de deschidere a uşilor de alimentare / evacuare cenuşă poate fi schimbată în funcţie configuraþia încăperii de amplasare
 • Consum redus de energie electrică
 
 


Set de livrare:

 • Corpul cazanului cu termoizolaţie
 • Suflantă pentru gaze arse cu turaţie variabilă
 • Automatizarea circuitului cazanului Ecotronic 100
 • Senzor pentru temperatura gazelor arse şi senzor pentru temperatura apei din cazan
 • Întrerupător de siguranţă pentru uşa camerei de umplere
 • Schimbător de căldură de siguranţă
 • Dispozitiv de curăţare
 • Extensia circuitului de încălzire

 

Putere nominală kw      23
Lungime mm 1373
Lățime mm 700
Înălțime mm 1390
Greutate kg 570
Racord de evacuare gaze arse Ø mm 150
Capacitatea camerei de încărcare     litri 145
Clasa de eficiență energetică   A+
Temperatură de lucru admisă max °C 90
Presiune de lucru admisă bar 3
 

Specificatii

Putere cazan 25 - 30 kW
Email RSS

Utilizatori online
67