inapoi

Centrala termica cu condensare Ariston Genus Premium Evo HP, 100 kW

Producator: Ariston ; Cod produs: 1609
Cerere oferta

Solicita oferta
personalizata pentru a beneficia de discounturi si preturi preferentiale.

Pret: 22600 RON TVA inclus

021.252.84.95

Descriere

Centrala termica GENUS PREMIUM HP 100 kW este o centrala termica murala in condensare, care poate functiona individual sau in cascada (pana la 4 aparate, cu ajutorul unitatii de comanda E8 pentru functionarea in cascada), pentru a spori eficienta totala si a reduce costurile de functionare.
 
De asemenea prin cuplarea la un boiler cu incalzire indirecta, de mare capacitate, centrala termica GENUS PREMIUM HP, poate fi solutia ideala de preparare a apei calde menajere. Tehnologia in condensare de care dispune asigura performante de top, economii de energie, confort personalizat si emisii reduse de noxe. Centrala termica murala GENUS PREMIUM HP este disponibila in varianta camera etansa si tiraj fortat 100 kW si poate fi conectata si la un sistem solar.
 
Beneficii pentru utilizatori:
 • afisaj digital multifunctional;
 • centrala termica include ventilator cu modulatie autoadaptiva;
 • schimbator primar din otel inox gianoni;
 • prize externe de masura si analiza a gazelor arse;
 • pompa de circulatie modulanta marita (accesoriu extern);
 • presiunea maxima de lucru pana la 6 bar;
 • nivel de zgomot: 52 dB;
 • dispozitive de termocuplare fara fir;
 • posibilitate de gestionare a instalatiilor cu panouri solare direct de pe panoul de comanda al centralei;
 • posibilitate de conectare la telecomanda clima manager;
 • programator de functionare zilnic si saptamanal integrat;
 • sistem de autodiagnoza prin coduri de eroare si text in limba romana;
 • functie de aerisire automata a circuitului de incalzire din centrala;
 • dispozitive anti-inghet si functie anti-blocare pompa.
Date tehnice:
centrale termice
 
 
*** Kitul de evacuare este inclus in pretul centralei! 
 
Pentru un confort personalizat, centrala in condensare GENUS PREMIUM HP beneficiaza de urmatoarele functii: 
- Functia AUTO - functia ce garanteaza obtinerea unui confort maxim si a unor performante de exceptie, cu consumuri energetice minime in functie de conditiile de mediu (interne si externe) si de gradul de confort dorit.
 - Functia INFO TOP - informatii complete si detaliate disponibile pe afisajul digital, referitoare la parametrii functionali, performante si service - text explicativ in limba romana.
 - Functia SUPER ECONOMIE - consum foarte scazut de gaz si o maxima eficienta energetica (4 stele de eficienta - DIR 92/42 - EEC).
 - Functia EMISII REDUSE - emisii de noxe scazute, conforme cu cele mai stricte norme europene (band Nox 5 - UNI EN 483-297).
 - Functia CONFORT SANITAR -trei stele de confort in ceea ce priveste obtinerea de apa calda menajera conform EN 13203.
 - Functia SUPER SILENTIOZITATE - fara zgomot, indiferent de conditiile de operare.
 
           Principii Generale Condensare
Condensarea: confort absolut, fara concurenta.
Eficienta termica mai mare decat cea a unei centrale termice traditionale. Centralele termice in condensare reprezinta o inovatie tehnologica aplicata generatoarelor de caldura. Concentrarea activitatilor de cercetare asupra tehnologiilor ecologice a dus la realizarea unor echipamente cu un nivel maxim de eficienta si cu un minim de consum. Sistemul de operare al acestor centrale termice este foarte simplu: acestea recupereaza prin procesul de condensare caldura vaporilor de apa din gazele de ardere produse prin combustia hidrocarburilor (gaz metan sau gaz lichefiat). Condensarea vaporilor din gazele de ardere ofera doua avantaje: pe de o parte, caldura latenta obtinuta prin evaporare este recuperata si, pe de alta parte, temperatura ridicata a gazelor de ardere este refolosita. Pentru intelegerea conceptului de „caldura latenta obtinuta prin evaporare”, sa ne imaginam o tigaie pe o plita: caldura generata de foc este utilizata pentru transformarea apei in vapori; astfel, apa fierbe si temperatura atinge 100 ºC. Intr-o centrala termica cu condensare, efectul este inversat: vaporii de apa se transforma din nou in apa, iar caldura extrasa din acesti vapori este utilizata pentru incalzirea casei. Acest proces fizic poate fi utilizat pentru atingerea unor niveluri extrem de ridicate de randament termic.
 
Energie termica maxima. Economie maxima.
Conditiile meteorologice si tipul de instalare influenteaza in mare masura utilizarea condensarii: cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat se reduce consumul de energie. Centralele termice Ariston au fost proiectate pentru functionarea eficienta in cadrul oricaror tipuri de instalatii, chiar si in cele traditionale, cu temperaturi ridicate pe tur (consumul de energie este redus cu 15%). Totusi, cel mai redus consum de energie este obtinut de sistemele care utilizeaza temperaturi joase (incalzire in pardoseala) si in special de centralele termice care sunt prevazute cu elemente de control a temperaturii ambiente (sonda de interior, sonda de exterior).
 
Eficienta energetica nu a fost niciodata atat de "ecologica".
Utilizarea centralelor termice in condensare asigura o reducere a emisiilor de NOx si CO in conformitate cu Protocolul de la Kyoto. Sistemul in condensare evita varfurile de sarcina, obtinand astfel o temperatura uniforma. Arzatorul special ofera o temperatura de ardere mai redusa decat in cazul modelelor obisnuite. Astfel, este posibila obtinerea unei eficiente energetice ridicate, cu respectarea limitelor de emisii poluante. Gama completa de centrale termice Ariston de ultima generatie permite conectarea in cascada si poate fi utilizata impreuna cu orice tip de unitate de incalzire (radiatoare, panouri radiante, etc.).
 
Un plus de valoare pentru casa dumneavoastra.
Pe langa reducerea valorii facturii pentru gaz, instalarea sistemelor cu condensare presupune si alte avantaje considerabile. Acest tip de unitate adauga un plus de valoare locuintei dumneavoastra, deoarece respecta tendinta actuala de scadere a impactului asupra mediului inconjurator prin adoptarea unor masuri de reducere a emisiilor poluante. Reglementarile europene, de exemplu, rasplatesc locuintele cu consum redus de energie: valoarea unei cladiri dintr-o clasa superioara de eficienta energetica va creste in viitor.
 
Investind in viitor.
In prezent, alegerea unui sistem in condensare inseamna planificarea zilei de maine intr-un mod care nu este doar responsabil, ci si profitabil. Costul initial al instalarii va fi amortizat in intregime de-a lungul anilor: economiile medii anuale ajung pana la 35% (aceasta valoare depinde de cladire, de numarul de locatari si de frecventa de utilizare).
 
Avantaje pentru toata lumea.
De la arhitect si instalator, pana la utilizatorul final: cei care aleg un sistem in condensare vor beneficia de numeroase avantaje. Acestea incep cu greutatea redusa si economia de spatiu, continua cu fiabilitatea materialelor, functionarea silentioasa a ventilatorului si a pompei de circulatie modulante, pana la utilizarea facila a afisajului digital. Sistemul de control al incalzirii asigura un control optim al climatizarii, fara pierderi.
 

Specificatii

Putere 86 - 150 kW
Preparare apa calda boiler extern
Email RSS

Utilizatori online
17