inapoi

Chiller Ferroli RGA

Producator: Ferroli ; Cod produs: 117
Cerere oferta

Solicita oferta
personalizata pentru a beneficia de discounturi si preturi preferentiale.

021.252.84.95

Descriere Chiller Ferroli RGA

Carcasa contine echipamentul electric si toate componentele expuse la intemperii (ventilatoare, presostate, supape etc.) si are un grad minim de protectie IP54. Seria completa pentru utilizare in sisteme hidronice este disponibila in versiune standard care cuprinde noua dimensiuni cu putere frigorifica de la 39 la 157 kW si o putere termica de la 47 la 177 kW.

Toate unitatile permit producerea de apa rece de la 5 la 10ºC (modul racire) si apa calda de la 35 la 50ºC (modul incalzire); in plus, acestea sunt configurate standard pentru functionare in modul racire/incalzire la temperaturi reduse/ridicate ale aerului exterior, datorita folosirii sistemului de control a presiunii de condensare/evaporare, prin variatia continua a vitezei ventilatorului.

Toate unitatile sunt prevazute cu 2 compresoare ermetice de tip scroll, montate in tandem pe 1 circuit de refrigerare, evaporator cu placi izolat termic si protejat de un presostat diferential apa si un element incalzire antiinghet, baterii cu suprafata mare de schimb de caldura, fabricate din tevi de cupru si prevazute cu aripioare din aluminiu, ventilatoare electrice cu pale in forma de secera, pentru limitarea zgomotului, rezervor izolat termic cu functiune de acumulare a apei.

Cu privire la selectarea modulului de pompare, in functie de tipul acesuia, rezervorul este configurat pentru acumulare la iesirea sistemului sau pentru acumulare pentru circuitul primar si circuitul secundar. In timpul proiectarii unitatilor, s-a acordat o atentie deosebita problemelor legate de zgomot, pentru conformare la cele mai stricte legi cu privire la poluarea fonica. Puteti opta intre variantele disponibile, si anume: configuratie de baza si configuratie zgomot redus.

Chillerele au fost concepute pentru functionare cu refrigerent ecologic R407C. Toate unitatile sunt fabricate cu atentie si testate individual. Instalarea este foarte usoara, fiind necesare numai conexiunile electrice si cele la linia de apa.

Componente principale:

 • VENTILATOARE: Elicoidale cu pale in forma de secera, pentru a creste eficienta si a reduce zgomotul. Cuplare directa la motor monofazat cu rotor extern. Bobina este prevazuta cu protectie termica pentru anomaliile din timpul functionarii.
 • PANOU ELECTRIC DE COMANDA: Compus din carcasa din plastic pe o structura metalica, contine diferite componente electrice.
 • COMPRESOARE: Sunt de tip SCROLL, prevazute cu protectie termica incorporata si element incalzire ulei. Configuratia zgomot redus AS este prevazuta cu capac si izolatie fonica pentru intreg compartimentul compresorului, pentru a reduce zgomotul in timpul functionarii. Toate unitatile sunt prevazute cu doua compresoare conectate in paralel (1 circuit refrigerent), ce pot opera in acelasi timp (100% putere frigorifica) sau individual (50% putere frigorifica), adaptand astfel functionarea la diferite sarcini termice ale sistemului deservit.
 • STRUCTURA: Fabricata din panouri de tabla galvanizata acoperita cu strat de poliuretan, pentru o mai buna rezistenta la intemperii.
 • REZERVOR ACUMULARE APA: Amplasat la iesirea apei sistemului (primar-secundar in functie de solicitare), acesta reduce numarul de porniri ale compresorului si fluctuatiile temperaturii apei ce iese din sistem. Este izolat cu material termoizolant pentru a preveni formarea condensului si transferul de caldura catre exterior. Evaporator fabricat din placi din inox (AISI 316), brazate. Acesta este acoperit cu material de izolatie termica, pentru a preveni formarea condensului si transferul de caldura catre exterior. Este prevazut (standard) cu element de incalzire antiinghet si cu presostat diferential pe circuitul de apa, pentru a preveni inghetul atunci cand nu exista debit de apa
 • BATERII CONDENSARE: de tip schimbator de caldura cu tevi din cupru si aripioare din aluminiu cu profil cu caneluri, asezate in zig-zag, pentru a creste coeficientul schimbului de caldura. Partea inferioara contine un circuit de subracire.
 • PANOURI: fabricate din plastic pentru a asigura rezistenta maxima la intemperii.
 • RACORD GOLIRE: prevazut cu robinet, accesibil prin demontarea panoului posterior, pozitionat pe partea unitatii opusa panoului electric. Sistemul este folosit pentru evacuarea apei din unitate.
 • DEZAERISITOARE: Accesibile prin demontarea panoului posterior superior, pozitionate pe partea unitatii opusa panoului electric. Acestea sunt supape manuale instalate in punctele cele mai inalte ale tevilor de apa.
 • SUPAPA DE SIGURANTA APA: Amplasata in spatele rezervorului, aceasta este activata daca exista anomalii la functionare ce implica o presiune de lucru a sistemului de apa mai mare decat valoarea specificata pentru supapa
 • RACORD ELEMENT INCALZIRE ANTIINGHET: Fiting filetat de 1¼" tip mama, configurat pentru introducerea elementului incalzire antiinghet.
 • SUPAPE REVERSIBILE CU 4 CAI: (numai unitatile IP) inverseaza directia debitului de refrigerent, atunci cand modul de operare se schimba de la racire la incalzire si invers.
 • SUPAPE MONODIREC|IONALE: (numai unitatile IP), coordoneaza debitul de refrigerent catre schimbatorul corespunzator, in functie de ciclul de operare.

Accesorii

 • KT - Kit conducte. Se compune dintr-o teava de otel izolata cu material termoizolant. Se foloseste pentru realizarea conexiunii de intrare a apei in unitate.
 • GM - Grup manometre. Se compune din 2 manometre care afiseaza presiunea fluidului refrigerent la absorbtia si evacuarea compresorului.
 • GP - Grile de protectie. Grile metalice instalate pentru a proteja aripioarele bateriei.
 • AV - Racorduri victaulic. Exista doua racorduri victaulic. Imbinarile permit expansiunea tevilor datorita variatiilor de temperatura, in timp ce garnitura din elastomer ajuta la izolatie si absorbirea zgomotelor si vibratiilor.
 • AVG - Suporturi antivibratii din cauciuc. Cele 4 suporturi antivibratii din cauciuc se instaleaza sub unitati. Se folosesc pentru a reduce transmisia vibratiilor mecanice generate de compresor si ventilatoare, la suprafata suport, in timpul functionarii normale. Izolatia asigurata de amortizoarele de vibratii din cauciuc este de aproximativ 85%.
 • AVM - Suporturi antivibratii cu arc. Cele 4 suporturi antivibratii cu arc vor fi instalate sub unitate. Se folosesc pentru a reduce transmisia vibratiilor mecanice generate de compresor si ventilatoare, la suprafata suport, in timpul functionarii nomale. Izolatia asigurata de amortizoarele de vibratii cu arc are o eficienta de aproximativ 90%.
 • CF - Dispozitiv control prezenta si succesiune faze electrice de alimentare. Acesta este un dispozitiv instalat in interiorul panoului electric care opreste unitatea daca una sau mai multe faze nu sunt prezente sau daca secventa fazelor este incorecta: are rolul de a proteja motorul electric al compresorului si, daca este prevazut, al pompei de apa impotriva supraincalzirii.
 • RAG - Element incalzire antiinghet pentru rezervorul de acumulare. Acesta este activat in paralel cu elementul antiinghet al evaporatorului; are rolul de a mentine temperatura apei astfel incat sa previna formarea ghetii in timpul pauzelor din modul de incalzire.
 • CR - Telecomanda. Aceasta are rolul de a accesa toate functiunile de control si de afisare ale controlerului unitatii de la o distanta maxima de 100 de metri.Instalarea acesteia necesita un cablu trifilar, din PVC, tip N07-VK, cu aria sectiunii de 1 -2 mm. Linia de transmisie trebuie amplasata separat de orice cablu de alimentare cu energie (230/400V).
 • OP - Programator. Porneste si opreste unitatea conform programului setat (pana la 14 astfel de cicluri pe o perioada de 7 zile din saptamana).
 • TAT - Termostat de maxim (furnizat standard cu unitatile IP). Acesta este instalat la teava de evacuare a refrigerentului din compresor. Daca masoara o temperatura de iesire mai mare decat valoarea fixata, termostatul va opri compresorul.

ACCESORII - Modul de pompare

MP - Modulul de pompare, cuprinde:

 • Vana Inchidere-deschidere: Folosita pentru a izola componente precum filtrul de apa, vasul de expansiune si pompa, ce necesita intretinere speciala.
 • Filtru apa cu cartu: metalic: Poate fi izolat si inspectat, amplasat la intrarea pompei; acesta previne intrarea in rotorul pompei si in schimbatorul de caldura a reziduurilor de orice tip (praf, impuritati, etc.), ce pot fi prezente in interiorul tevilor de apa
 • Pompa de apa: Folosita pentru a circula apa in sistem. Pompele au o inaltime de pompare mare si satisfac majoritatea instalatiilor. Toate componentele pompei ce intra in contact cu fluidul, sunt fabricate din inox. Motorul pompei este protejat cu un dispozitiv de protectie montat pe panoul electric al chillerului
 • Vas de expansiune: vas de expansiune inchis cu membrana elastica, folosit pentru a absoarbe variatiile in volum ale apei din sistem, datorate variatiilor de temperatura
 • Racord umplere apa: Operatie manuala, ce se face prin intermediul unui robinet situat pe partea opusa a panoului electric.
 • Manometru presiune apa: Conectat la conducta de alimentare cu apa, afiseaza presiunea apei din sistem
 • Supapa siguranta pentru apa (livrata standard)
 • Racord golire apa: (livrat standard)
 • Dezaerisitor: (livrat standard)
 • Conexiune element Incalzire antiinghet: (livrat standard).

Module de Pompare cu pompa:

Acest accesoriu contine pompa plus toate componentele pentru circuitul de apa (filtru apa, vas de expansiune, vane inchidere-deschidere, supape de siguranta) necesare pentru o instalare si intretinere usoara. Accesoriul modul de pompare poate fi combinat cu diferite configuratii ale rezervorului de acumulare apa:

MP - AM:            Acumulare pe turul sistemului

MP - AM:            Acumulare pe turul sistemului (presiune ridicata de evacuare)

MP - PS:            Acumulare pentru circuitul primar si circuitul secundar.

 
Email RSS

Utilizatori online
32