inapoi

Pompa de caldura Ariston Nuos 250 SOL

Producator: Ariston ; Cod produs: 3077
Cerere oferta

Solicita oferta
personalizata pentru a beneficia de discounturi si preturi preferentiale.

Pret: 9150 RON TVA inclus

021.252.84.95

Descriere Pompa de caldura Ariston Nuos 250 SOL

În varianta cu montaj la nivelul podelei, Nuos este disponibil în următoarele variante: 200l, 250l şi 250l solar cu o serpentină solară de 0,65 m2 şi poate utiliza simultan caldură provenită din aer şi de la soare.
Datorită unui panou electronic de comandă puteţi conecta Nuos 250 la un panou solar cu o suprafaţă cuprinsa între 2 şi 5 m2.

NUOS este denumirea noului încălzitor de apă cu pompă de căldură Ariston, conceput pentru a funcţiona în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Absorbind căldura direct din aer NUOS asigură prepararea unei cantităţi mari de apă caldă cu un consum redus de energie. Gama NUOS este disponibilă în 3 versiuni: cu montare pe perete (80 - 100 - 120 l), cu montare la nivelul podelei (200 - 250 l), şi cu montare la nivelul podelei cu serpentină pentru o sursă adiţională de încălzire a apei (centrală termică, panouri solare, cazane pe lemne, etc.) de 250 litri.

TEHNOLOGIA POMPEI DE CĂLDURĂ NUOS utilizează aerul admis într-un ciclu termodinamic pentru a încălzi apa din interiorul rezervorului, inversând fl uxul termic natural. Fluidul refrigerent utilizat este R134A cu ODP (Potenţial de degradare a stratului de ozon) 0: acest lucru înseamnă că este absolut inofensiv pentru mediul înconjurător. Pe parcursul schimbărilor suferite de starea sa fi zică şi al ciclurilor de compresie/expansiune, fl uidul refrigerent preia căldura conţinută de aerul admis şi o transferă apei din rezervor, chiar dacă aceasta din urmă are o temperatură mai ridicată decât primul. Acesta este doar procesul inversat faţă de cel utilizat în cazul frigiderelor. Consumul de energie electrică al NUOS este extrem de redus deoarece electricitatea este utilizată doar de către ventilator şi compresor. Tehnologia ecologică aplicată are încă un aspect pozitiv: aerul provenit din pompa de căldură ajută la ventilarea naturală a camerei şi sporeşte calitatea aerului având un efect plăcut de împrospătare şi dezumidificare.

Principii de functionare (tehnologia pompei de caldură)NUOS utilizează aerul admis într-un ciclu termodinamic pentru a încălzi apa din interiorul rezervorului, inversând fluxul termic natural. Fluidul refrigerent utilizat este R134A cu ODP (potenţial de degradare a stratului de ozon) 0; acest lucru înseamnă că este absolut inofensiv pentru mediul înconjurător. Pe parcursul schimbărilor suferite de starea sa fizică şi al ciclurilor de compresie/expansiune, fluidul refrigerent preia căldura conţinută de aerul admis şi o transferă apei din rezervor, chiar dacă aceasta din urmă are o temperatură mai ridicată decât primul.
Acesta este doar procesul inversat faţă de cel utilizat în cazul frigiderelor. Consumul de energie electrică al NUOS este extrem de redus deoarece electricitatea este utilizată doar de către ventilator şi compresor.

Funcţii utileMODUL GREEN
Funcţie ce sporeşte eficienţa energetică. NUOS funcţionează exclusiv în modul pompei de caldură, încalzind apa până la o temperatură de 62°C.

MODUL BOOST
Funcţie ce scurtează timpul de încălzire, sporind astfel confortul. NUOS lucrează împreună cu pompa de caldură şi rezistenţa electrică de 1,5 W, accelerând, în acest mod, procesul de încălzire a apei.
Când se depăşeşte temperatura de 62°C pompa de caldură este oprită iar încălzirea este asigurată de cele două rezistenţe electrice (1+1,5 kW) până la 75°C.

MODUL AUTO
Funcţie ce garantează cel mai bun raport confort – economie de bani. NUOS optimizează logica de comutare între pompa de caldură şi rezistenţa electrică.

FUNCŢIA ANTI-LEGIONELLA
Funcţia anti-legionella poate fi activată lunar pentru a iniţializa un ciclu automat de dezinfecţie. Daca este necesar, NUOS încălzeşte apă menajeră până la o temperatură de 65°C, această temperatură fiind menţinută o anumită perioadă de timp, suficient pentru a distruge un eventual focar al bacteriei ce s-ar putea dezvolta în rezervor.

 

Date tehnice Nuos
 • COP 3,7 cu temperatura aerului de 20°C (EN 255-3)
 • COP 3,1 cu temperatura aerului de 7°C (EN 255-3)
 • Mod pompă de căldură cu funcţionare la temperatura aerului între -5 şi 42°C
 • Gazul ecologic R134A permite atingerea unei temperaturi a apei de maxim 62°C în modul pompă de căldură
 • Condensator înfăşurat în jurul rezervorului (condensatorul nu este imersat în apă)
 • Rezervor interior din oţel emailat cu titan
 • Rezistenţă electrică cu putere dublă din steatit
 • Anod activ (PROTECH) + anod de magneziu
 • Afişaj LCD
 • Funcţii Anti-legionella, Green, Boost, Auto şi setarea timpului de consum
 • Suport bobină şi sondă pentru integrare cu sistem solar şi/sau centrală termică
 • Difuzor ieşire aer multi-diametru integrat
 • Curele de transport integrate

 

 

 
Fisiere download
manual instalare si utilizare pompa de incalzire
Email RSS

Utilizatori online
51