inapoi

Termeni si conditii

Utilizarea site-ul www.insaterm.ro, inregistrarea unui cont si plasarea unei comenzi pe site-ul www.insaterm.ro, reprezinta acceptul dumneavoastra asupra Termenilor si Conditiilor din aceasta pagina si asupra prelucrarii datelor personale, conform Politicii de confidentialitate.

Va rugam sa cititi atent rubrica Politica de confidentialitate, unde va explicam “cum” si “de ce” prelucram date personale si care sunt drepturile dumneavoastra, in conformitate cu Regulamentul UE 679/2016. Pentru conţinutul complet al regulamentului, accesati website-ul: www.dataprotection.ro

In general, produsele comercializate prin intermediul www.insaterm.ro sunt noi, sigilate in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Exceptiile sunt marcate corespunzator in site prin text sau imagine. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice prezente pe site nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ, de prezentare. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul Insaterm, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

In unele cazuri (comenzi de valoare mare, produse care nu sunt pe stoc, clienti care nu au mai comandat de la noi sau care nu si-au onorat comenzile anterioare), pentru onorarea unor comenzi, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.

Produsele achizitionate prin contract la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014 doar de catre clienti persoane fizice. Acestea se pot returna in aceeasi stare in care au fost receptionate, impreuna cu o adresa scrisa de denuntare a contractului, in termen de 14 zile calendaristice de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Insaterm va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data efectuarii returului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

In unele cazuri livrarile pe raza municipiului Bucuresti si jud. Ilfov se pot face prin personalul propriu al Insaterm. Este recomandata verificarea produselor in prezenta reprezentantului Insaterm. Livrarea facandu-se prin personalul propriu Insaterm, ulterior aceasta nu poate fi considerata comert la distanta si ca urmare nu beneficiati de dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile calendaristice.

De asemenea, in cazul ridicarii produselor de la sediu se aplica aceeasi regula de mai sus, respectiv nu puteti beneficia de dreptul de denuntare in 14 zile calendaristice. Va rugam sa verificati produsele la ridicarea lor in prezenta personalului nostru, fiind obligatia Dumneavoastra sa nu semnati pentru primire pana la testarea corespunzatoare a produselor.

Toate produsele comercializate de catre magazinul nostru online beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei romanesti in vigoare (OUG 21/1992, Legea 449/2003 si OUG 174/2008). Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de producatori.

Certificatele de garantie sunt emise de firmele producatoare/importatoare, caz in care clientii trebuie sa apeleze la reteaua de service autorizata a acestuia (retea care este gasita in acest certificat, sau va este comunicata).

 

Dreptul de proprietate a materialelor prezentate pe site

Continutul site-lui www.insaterm.ro, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt fie proprietatea exclusiva a S.C. Insaterm Total S.R.L., fie materiale asupra carora S.C. Insaterm Total S.R.L. detine drepturi de publicare de la partenerii sai.

Orice vizitator al site-lui www.insaterm.ro poate sesiza eventualele incalcari ale dreptului de proprietate la adresa de email office@insaterm.ro.

Utilizatorilor site-lui nu le este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de S.C. Insaterm Total S.R.L., includerea oricarui Continut in afara Site-ului decat cu acordul scris expres al S.C. Insaterm Total S.R.L..


Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului acord.

Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea al S.C. Insaterm Total S.R.L. fata de respectivul continut.


Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul acord.

 

Garantie

Toate produsele comercializate in magazinul online www.insaterm.ro sunt noi si beneficieaza de garantie conform legilor in vigoare. Toate produsele comandate si vandute de Insaterm total SRL prin intermediul magazinului online www.insaterm.ro sunt insotite certificat de garantie in original emis, dupa caz, de importator, producator sau distribuitor.

S.C. Insaterm Total S.R.L. va aduce la cunostinta fiecare importator / producator / distribuitor are propriile conditii de acordare a garantiilor, acestea fiind stabilite in politicile comerciale ale fiecarui comerciant la nivel national. Conditiile si perioada de acordare a garantiei pot diferi de la un producator la altul si, de asemenea, de la un produs la altul.

Toate produsele achizitionate sunt insotite de certifcatele de garantie in original. Garantiile sunt emise de importator / producator / distribuitor care are in portofoliu produsul respectiv.

In cazul in care produsul se defecteaza in perioada de garantie, iar conditiile de acordare a garantiei au fost respectate, reparatia este asigurata de reteaua de service autorizat a importator / producator / distribuitor in centrele de service specificate in certificatul primit odata cu produsele.

 

 

Garantia produselor este de 2 tipuri:


Garantie tehnica : garantia oferita de distribuitor sau producator - in acest termen, distribuitorul sau producatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate.

Garantie de conformitate : garantia legala in conformitate cu legea 449/2003, aplicabila in cazurile in care garantie tehnica este mai mica iar durata media de utilizare este de minim 24 de luni. In acest termen, vanzatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate. Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor fizice. 

 

In cazul unei defectiuni, pentru a beneficia de reparatii in conditiile de acordare a garantiei, trebuie sa luati legatura cu cel mai apropiat centru de service mentionat in certificatul de garantie primit odata cu produsele. De aici veti primi instructiuni privind procedurile necesare pentru remedierea defectiunilor. 

 

Returnarea produselor

Returnarea produselor se supune Ordonantei nr. 34 /2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii. Pentru returnarea unui produs este necesara notificarea in scris acest lucru la adresa de email office@insaterm.ro sau prin fax sau posta la numarul de fax sau adresa postala disponibile in pagina de Contact. Numai cererile scrise se vor lua in considerare.

In conformitate cu legea privind returnarea produselor, ai timp 14 zile calendaristice sa te razgandesti in caz ca nu esti convins ca ai facut alegerea potrivita. La returnarea unui produs iti oferim doua variante: iti returnam valoarea produsului sau poti folosi banii proveniti din stornarea produsului pentru achitarea altui produs din oferta noastra.

Pentru returnarea produselor, este necesara completarea si trimiterea formularului din pagina Retururi, dupa ce va logati / autentificati in contul dumneavoastra.

In maxim 14 zile calendaristice de la data returnarii va vom inapoia contravaloarea produsului in contul dumneavoastra sau prin mandat postal. Cheltuielile de transport al produseor returnate vor fi suportate de catre cumparator.

 

Produsul va fi returnat impreuna cu factura de achizitie in original.

Produsul poate fi returnat numai daca se afla in starea in care a fost achizitionat, incluzand si accesoriile aferente (dupa caz).

 

Nu se pot returna:

- Produse care prezinta modificari fizice (cu exceptia viciilor ascunse)

- Produse care prezinta lovituri,

- Produse care prezinta zgarieturi,

- Produse care prezinta urme de folosinta sau de montaj,

- Produse achizitionate din alta parte decat din magazinul on-line www.insaterm.ro

 

Pentru orice alte detalii suplimentare puteti folosi datele din pagina de Contact. Va asiguram ca facem tot ce ne este in putinta sa fiti multumiti.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Începând cu data de 25 mai 2018,  intră în vigoare Regulamentul UE 679/2016, aplicabil tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Acesta este cunoscut și ca GDPR (General Data Protection Regulation) sau Regulamentul general privind protecția datelor personale. Pentru mai multe informaţii, accesaţi website-ul: www.dataprotection.ro.

S.C. Insaterm Total S.R.L. (proprietarul site-ului www.insaterm.ro) vă asigură că va administra, în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dvs. ori o altă persoană.

Datele dumneavoastră personale ne ajută să ştim care vă sunt aşteptările şi nevoile privind produsele şi serviciile noastre, să ne imbunătăţim activitatea şi să vă ţinem la curent cu noutăţile din domeniu.

 

Datele personale prelucrate:

- Nume, prenume;

- Adresa de domiciliu şi/sau adresa de livrare;

- Număr de telefon, adresa de email;

- Detalii privind tranzacțiile efectuate (istoric produse achiziționate, prețuri, adrese de livrare);

- Detalii legate de traficul pe site și zona din care accesați site-ul nostru.

*Dacă nu sunteţi logat și nu plasaţi comenzi, nu colectăm datele de mai sus. 

 

Scopurile prelucrarii datelor:

- intocmirea ofertei / onorarea comenzii / emiterea documentelor fiscale;

- atenţionări privind expirarea termenului de garanţie a produsului / expirarea termenului de valabilitate a serviciului achizitionat;

- urmărirea şi monitorizarea vânzărilor;

- reclamă, marketing şi publicitate;

- desfăşurarea serviciului de relaţii cu clienţii,

- servicii de comunicaţii electronice.

 

Destinatarul datelor personale: S.C. Insaterm Total S.R.L, in baza obligaţiilor ce îi revin pentru executarea comenzii dvs. sau pentru îndeplinirea celorlalte scopuri declarate mai sus, cu respectarea procedurilor specifice prelucrării datelor cu caracter personal.

*Nu oferim nicio informaţie personală către terţi, decât în măsura în care transmiterea acestor informaţii decurge din executarea comenzii şi se adresează doar instituţiilor competente legal sau atunci când acest lucru este solicitat de către parchet, poliţie, instanţe judecătoreşti sau alte organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

Drepturile personale garantate:

 • dreptul la acces;
 • dreptul la rectificarea datelor;
 • dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate pe o prelucrare automată;
 • dreptul de a se opune prelucrării datelor personale;
 • dreptul la retragerea consimţământului*;
 • dreptul la stergerea datelor;
 • dreptul de a depune plângere şi de a se adresa gratuit justiţiei şi ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).

*Consimţământul nu poate fi retras cu privire la prelucrarea datelor necesare în derularea unui contract, în apărarea drepturilor vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice sau în alte cazuri prevăzute de lege.

 

Este necesar sa furnizaţi datele dumneavoastră in formularul de Creare Cont şi/sau de Finalizare Comandă. Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea înregistrarii unui cont sau de a efectua o comandă.

Puteţi oricand să vă modificati consimtământul şi să vă exercitaţi oricare dintre drepturile privind protecţia datelor cu caracter personal, în baza unei simple cereri adresate catre S.C.Insaterm Total S.R.L. la adresa office@insaterm.ro

 

Am luat toate măsurile ca datele dumneavoastră (nume, telefon, email, adresa, IP) să fie stocate cât mai în siguranţă posibil, în conformitate cu standardele industriei şi cu legislația română și europeană în vigoare.

 

Prin furnizarea datelor dumneavoastră în formularele din website şi o dată cu bifarea acceptului pentru Termeni şi Condiţii, vă daţi acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate şi prelucrate de către www.insaterm.ro în vederea efectuării plăţii online, a întocmirii documentelor fiscale şi a livrării comenzilor; datele dumneavoastra de identificare (nume, adresa, telefon) vor fi transmise, dupăcaz, doar procesatorului de plăţi electronice şi a companiei de transport.

 

Prin citirea Termenilor şi Conditiilor aţi luat la cunoştinţă faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege.

 

Pentru conţinutul complet al Regulamentului UE 679/2016, accesati website-ul: www.dataprotection.ro


 

S.C. Insaterm Total S.R.L. nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe acest site (legături de natură comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poartă în întregime proprietarii acestora.


 

Newsletter

Ocazional trimitem oferte promoţionale (maxim o trimitere/luna) doar acelor utilizatori care s-au înscris în sistemul nostru de ofertare (newsletter) sau au bifat acest lucru în procesul de comandă. In caz că nu mai doriţi primirea ofertelor noastre speciale, dezabonarea se poate realiza imediat urmărind instrucţiunile din fiecare email trimis sau trimiţând o cerere la: office@insaterm.ro.

 

Livrarea

Modalitatea de livrare a produselor va fi aleasa de catre Client inainte de finalizarea comenzii, cand va fi contactat de unul dintre angajatii Insaterm. Modalitatile de livrare sunt urmaroarele:

 • Livrare prin curier rapid

Se efectueaza numai pe teritoriul Romaniei, contra cost sau gratuit, cu ajutorul serviciului de curierat rapid, in 1-3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii, cu livrarea coletului la adresa dorita de dumneavoastra. Livrarea se va efectua pana la intrarea in bloc/curte.
Livrarea prin curier se face de Luni pana Sambata intre orele 9 - 18.

 

 • Livrare prin mijloace proprii Insaterm

Se face cu autovehicule proprii in Bucuresti si localitatile limitrofe. Livrarea se va efectua pana la intrarea in bloc/curte.

 

 • Ridicarea de la sediu

Produsele se pot ridica de la sediul nostru din str. Masina de paine, nr. 49-51, sector 2, Bucuresti , numai dupa confirmarea comenzii de catre un agent de vanzari Insaterm.

 

- Livrarea comenzii pentru articolele aflate pe stoc, se face intr-un interval de 24-48 ore in functie de optiunea clientului.
- Pentru produsele pe care firma nu le are pe stoc si le comanda la producatori, livrarea se confirma telefonic clientului.
- Produsele livrate va sunt inmanate in ambalajul original al producatorului, si sunt insotite de factura si certificat de garantie.
- Transferul proprietatii asupra bunurilor livrate se face numai in momentul achitarii integrale a valorii bunurilor.

- Produsele livrate prin curier sau flota proprie trebuie verificate cat mai atent la primirea lor, inainte de a semna pentru primire.

Produsele din categoria "Radiatoare / Calorifere" nu se livreaza in afara zonei Bucuresti - Ilfov. Pentru informatii va rugam sa ne contactati.

 

 • Transportul gratuit

Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 1000 lei cu adresa de livare in Bucuresti si judetul Ilfov, beneficiati de transport gratuit.
Puteti beneficia de transport gratuit si in restul tarii numai pentru anumite produse. Acestea sunt marcate in paginile de produs cu Transport gratuit sau veti fi informat de catre peronalul de vanzari Insaterm despre acordarea transportului gratuit. 
Transportul fara costuri suplimentare este garantat doar in localitatile acoperite de firmele de curierat cu care lucram, flota proprie sau transportatori agreati.
In cazul necesitatii aplicarii unui cost de transport, veti fi informat telefonic de catre un operator Insaterm.

 

Plata

Pentru plata produselor comandate, poti alege una din modalitatile de mai jos:

 

 • Plata cash la sediul nostru

Aceasta modalitate se adreseaza atat persoanelor fizice cat si juridice care doresc sa achite numerar la ridicarea produselor din sediul nostru. 
Pentru persoanele juridice limita legala de plata numerar este de 5000 lei, iar pentru persoanele fizice 10000 lei.

 

 • Plata cu card bancar la sediul nostru

Poti plati contravaloarea produselor la sediul nostru cu card de credit/debit emis sub sigla Visa sau Mastercard.

 

 • Plata in 4 rate fara dobanda prin Star BT - Banca Transilvania la sediul nostru

 

 • Plata cash la livare

Odata ce produsele au ajuns la tine, le poti plati numerar direct la curier sau personalul Insaterm.

 

 • Ordin de plata

Dupa plasarea comenzii, vei primi pe adresa de e-mail factura proforma in baza careia poti efectua plata intr-unul din conturile noastre.
Livrarea comenzii se va efectua numai dupa confirmarea platii in contul Insaterm.

 

Email RSS

Utilizatori online
9