inapoi

Termostat Euroster 1100Z

Producator: Euroster ; Cod produs: 3749
Cerere oferta

Solicita oferta
personalizata pentru a beneficia de discounturi si preturi preferentiale.

Pret: 260 RON TVA inclus

021.252.84.95

Descriere Termostat Euroster 1100Z

Termostat controler Euroster 1100Z, pentru pompele de apă din sistemele de încălzire cu cazane pe combustibil solid şi boilere cu acumulare.

Poate fi folosit, în sisteme de încălzire centrală cu cazane fără automatizare, pentru controlul simultan al pompei de recirculare a agentului termic (AT), şi al pompei de apă care alimentează boilerul de apă caldă menajeră (ACM). Controlerul are doi senzori şi controlează ambele pompe simultan. 

În cazul controlului pompei de recirculare a sistemului de încălzire (modul AT), funcţia ansamblului controler-pompă este de a produce circularea forţată a apei în circuitul de încălzire (pentru instalaţii cu cazane neechipate cu sistem de control al pompei). Senzorul extern al controlerului foloseşte pentru măsurarea temperaturii apei din instalaţia de încălzire. La sistemele de încălzire centrală echipate cu cazan pe combustibil solid, controlerul va opri funcţionarea pompei în momentul în care flacăra se va stinge în interiorul cazanului. Recircularea apei în lipsa flăcării din cazan este bine a fi evitată pentru a nu produce răcirea rapidă a apei din instalaţie.

Temperatura optimă este de obicei 40ºC. La sistemele de încălzire centrală cu alimentare cu cărbune, temperatura setată pe controler trebuie să fie mai mică decât temperatura controlorului termostatic al cazanului.

Controlerul asigură protejarea cazanului împotriva apariţiei condensului acid, prin faptul că nu permite funcţionarea pompei de circulaţie la o temperatură a agentului termic mai mică decât temperatura setată. Acest lucru menţine permanent cazanul la o temperatură ridicată, temperatură la care apariţia condensului este redusă. 

În cazul controlului pompei care alimentează boilerul de apă caldă menajeră (modul ACM), funcţia controlerului este de a menţine constantă temperatura apei din boiler. Astfel controlerul nu permite funcţionarea pompei la o temperatură a apei mai mare decât temperatura setată. FER 1100Z este echipat cu un sistem ANTISTOP, pentru a preveni griparea rotorului pompelor în perioadele inactive. Dacă trec mai mult de două săptămâni fără ca o pompă să funcţioneze, controlerul va porni pompa pentru o perioadă de 30 de secunde. Pentru a putea să îndeplinească această funcţie, controlerul trebuie lăsat deschis şi pe timpul verii.

 

- plaja de setare a temperaturilor: 10ºC - 80ºC

- plaja de măsurare a temperaturilor: 1ºC - 99ºC

- hysterezisul* AT: 5ºC

- hysterezisul* ACM: 3ºC

- alimentare: 230V AC

- curent maxim: 6A AC

* hysterezis = (diferenţa între temperatura măsurată şi temperatura setată care va determina pornirea sau oprirea pompei)

 
Email RSS

Utilizatori online
116